Entren en funcionament les noves Urgències 24 hores de l'hospital HM Delfos

Barcelona, 01 d’abril de 2019. Les obres de remodelació del Servei d’Urgències de l’Hospital HM Delfos acaben de concloure i des d’avui han entrat en funcionament. La reforma de les seves instal·lacions, l’actualització de protocols d’actuació i la incorporació d’especialistes que cobreixen tota la patologia converteix HM Delfos en l’hospital privat de Barcelona amb les instal·lacions d’Urgències més innovadores.

 

 

<img alt="urgencies hm delfos" src="/prensa-ca-hm/PublishingImages/URGENCIAS%20037BAIXA.jpg" style="BORDER:0px solid;" />https://www.hmhospitales.com

Per al director territorial d’HM Hospitales Barcelona, el Dr. Joan Sala “la important remodelació del Servei s’ha realitzat amb l’objectiu de procurar una actualització tecnològica, professional i de sistemes de gestió necessaris per oferir la màxima seguretat sempre pensant en l’excel·lència assistencial i en la millora en l’experiència del pacient”.


L’equip professional multidisciplinari de les noves Urgències cobreix totes les especialitats i compta amb professionals de la Medicina Interna i General, Traumatologia, personal d’infermeria, auxiliars i personal administratiu. A més, es disposa d’equips localitzats 24 hores de Cirurgia General i Digestiva, Urologia, Cirurgia Toràcica, Cirurgia Cardíaca, Cirurgia Vascular, Endoscòpia Digestiva, Broncoscòpia, Neurocirurgia, Otorrinolaringologia i Cirurgia Plàstica.

Pel que fa a les instal·lacions, el nou Servei compta amb un box de Triatge, un box d’Atenció d’Aturada Cardiorespiratòria, un box d’Atenció de Politraumatisme Agut Greu, un box Exprés de visita ràpida, 11 boxs d’Atenció General completament equipats, sala de Radiologia convencional i dues sales d’espera internes per a pacients i familiars, així com una nova àrea d’Admissió i Sala d’Espera general.

El Dr. Sala destaca que “al contrari dels clàssics Serveis d’Urgències, a HM Delfos s’han dissenyat i distribuït perses àrees d’espera interiors perquè en tot moment el pacient i la seva família puguin ser controlats i atesos de forma àgil i directa, sense haver de ser desplaçats a la Sala d’Espera general”.


Seguretat del pacient

Segons destaca el Dr. Joan Sala, qui abans de recalar a HM Hospitales va exercir el càrrec de director general del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de la Generalitat de Catalunya, “les obres d’adaptació han desembocat en unes Urgències de l’Hospital HM Delfos completament renovades que compleixen amb els més alts estàndards de qualitat. Tant la distribució de les instal·lacions i els espais, com les del passadís de pacients i les estades d’espera per a familiars i acompanyants estan dissenyades per garantir una atenció sanitària òptima, amb total seguretat per al pacient i amb el mínim temps d’espera possible”.


En aquest sentit, les Urgències de l’Hospital HM Delfos han incorporat un nou sistema Box Exprés o Box de visita ràpida on el pacient amb patologies o quadres lleus, és visitat pel metge i atès que normalment no requereix exploracions complementàries, es realitza l’informe i la prescripció sent donat d’alta ràpidament. Una de les especificitats qualitatives que diferencia el nou Servei d’Urgències de l’Hospital HM Delfos és el fet que els Serveis de Cures Intensives i la Unitat Coronària es troben físicament contigus a les noves Urgències, que compten amb 11 llits totalment equipats per atendre tota la patologia greu aguda que pugui derivar-se. Aquesta unitat està formada per un equip d’especialistes en Medicina Intensiva i Cardiologia amb una cobertura les 24 hores del dia i acompanyat d’un equip d’Infermeria altament especialitzat completament orientat a oferir la màxima seguretat al pacient.


Tecnologia d’última generació

El renovat Servei d’Urgències també compta amb cobertura permanent d’una Plataforma de Servei de Diagnòstic Radiològic i per la Imatge que inclou: Ecografia polivalent, TAC, Ressonància, Medicina Nuclear i PET-TAC, amb tecnologia d’última generació recentment renovada. D’aquesta manera es dota a les Urgències d’HM Delfos d’una alta complexitat tecnològica per donar resposta a qualsevol situació.

Cal destacar els dispositius de la Unitat de Radiologia Intervencionalista i la Sala d’Hemodinàmia, amb un equipament d’última generació per a les tres grans àrees assistencials: Cardiologia Intervencionista (Angioplàstia Primària- Codi IAM-), Neurovascular i Radiologia Vascular Perifèrica.

A nivell funcional, gràcies a la tecnologia existent de Serveis de Diagnòstic per la Imatge i Sala d’Hemodinàmia, l’Hospital HM Delfos compta amb un pla d’atenció i protocol de codi infart, anomenat ‘Codi IAM’, orientat a malalts cardiològics aguts amb un infart de miocardi.


El Dr. Sala descriu també la innovació que suposa que “el nostre Servei d’Urgències desenvolupi diferents plans assistencials per a pacients amb patologies amb prevalença alta. Així, ‘CardioCheck’, suposa una atenció directa i sense demores dels pacients amb problemes o processos cardíacs que mereixen ser assistits immediatament i facilitant el seu ingrés a UCI, si precisa. Això és, Infart de Miocardi, Arítmies greus, etc. Per a processos clínics específics neurològics, apliquem ‘Neurocheck’ i ‘Oncocheck’, en el cas de pacients oncològics que poden presentar situacions urgents”.

Amb el nou Servei d’Urgències, HM Hospitales avança en l’execució del Pla Director del nou Hospital HM Delfos que destina 30 milions d’euros a la modernització de les instal·lacions i el reforç de l’equip de professionals amb la màxima qualitat assistencial i els millors abordatges terapèutics.NdP - Urgències 24 hores HM Delfos.pdfTo Top